Pređi na sadržaj stranice
Pon - Ned 09-20
00-24h u hitnim slučajevima
Garancija
Sačuvajte garanciju na klimu
066 396 396
Dostupni smo 00-24h
Zatražite online servis, montažu klime

Gde postaviti klima uređaj?

Unutrašnja jedinica

Unutrašnja jedinica klima uređaja
  • Poželjno minimalno rastojanje između plafona i unutrašnje jedinice bi bilo 10cm
  • Udaljenost između spoljašnje i unutrašnje jedinice je poželjno da bude što kraći,dok je za inverterske uredjaje najbolje da ima minimum 2-3 metra cevi
  • Nikada se ne montira blizu ormara ili sličnih prepreka koje će odbijati vazduh iz klime.

Unutrašnja jedinica klime uvlači vazduh odozgo, a potom ga izduvava na vratanca koja su usmerena ka dole, zato je razmak poželjan.

Ukoliko imate više prostorija ili nezgodan raspored, najbolje je postaviti tako da vazduh nakon što izadje iz uređaja nakon 2, 3 ili više metara udara u neki orman ili vrata. Tako će se postići da se vazduh odbijanjem usmeri u više pravaca. Imajte na umu da ovo ne može da se postigne ako imate veliki broj soba i kvadraturu, a vazduh treba da putuje kroz hodnike i prolaze.

Nije poželjno da klima duva direktno u Vas dok sedite ili spavate.

Gde postaviti klima uređaj

Spoljašnja jedinica

Spoljašnja jedinica klima uređaja
  • Može biti na većoj ili manjoj visini od unutrašnje jedinice (ali se mora praviti sifon da se kako se ulje iz kompresora ne bi vraćalo u unutrašnju jedinicu)
  • Mora biti na otvorenom prostoru
  • Mora biti odmaknuta od zida kako bi mogla da uvlači vazduh (najveća greška se dešava pri postavljanju izloacije, kada se postavi stiropor sužava se prostor između zida i spoljašnje jedinice)
  • Spoljašnja jedinica klime se može montirati na krov, ali sa specijalnim nosačima.

Što se tiče udaljenosti izmedju unutrašnje i spolje jedinice najbolje je kad je cevovod kraći. Cevovod može biti dugačak i 5, 7, 9 metara, ali je potreban u tom slucaju dodatak freona. Pri svakoj montaži trudimo se da montiramo na najoptimalniji način, ali nekad uslovi ne dozvoljavaju to.

Spoljna jedinica je namenjena spoljnim uslovima tako da nije potrebna neka posebna briga o njoj u smislu posebne zaštite u vidu prekrivača i krovića ali i to možete u skladu sa savetima majstora da napravite.

Nemojte praviti zaštitu za spoljnu jedinicu klime pre nego sto se posavetujete sa majstorom.

Spoljnu jedinicu bi najbolje bilo postaviti izvan domašaja jakog Sunca. Idealno je ako je u hladovini tokom leta.

Kontaktirajte Majstora za klime

Nudimo uslugu 00-24h za vanredne i hitne situacije. Accusantium consequuntur eligendi optio vitae. Autem corporis, cupiditate eligendi exercitationem quas suscipit. Blanditiis est excepturi sapiente tenetur. Alias dolores inventore maiores vero?

Zakažite servis/montažu