Pređi na sadržaj stranice
Pon - Ned 09-20
00-24h u hitnim slučajevima
Garancija
Sačuvajte garanciju na klimu
066 396 396
Dostupni smo 00-24h
Zatražite online servis, montažu klime

Premeštanje

Demontaža (premeštanje) klima uređaja, spoljašnje ili unutrašnje jedinice se uglavnom izvodi pri selidbi ili pri pomeranju.

Kako se vrši premeštanje klime?

Da bi klimu premestili, a pritom sačuvali gas u sistemu prvo moramo da upalimo klima uređaj na hlađenje i sačekamo da spoljašnja jedinica krene sa radom. Tada na spoljnoj jedinici skinemo čepove sa ventila, zatvaramo mali ventil (sačekamo još minut), zatim se zatvara veliki ventil. Kada je to urađeno, klimu gasimo iz struje.

Jedino navedenim načinom dolazi do skupljanja gasa u kompresoru, što znaci da nećemo morati opet da punimo klimu.

Bitno je da korisnik ne radi demontažu klima uređaja sam. Na staroj klimi plastični delovi su krti, a bakarne cevi otvrdnu i nisu tolerantne na savijanje. Pogotovu neizvežbanoj ruci što znači da ako slomite cevi, na ulasku u klimu postoji mogućnost da uređaj bude neupotrebljiv. Ovo je samo jedan od primera zašto treba majstora pozvati za demontažu.

Premeštanje klima uređaja

Kontaktirajte Majstora za klime

Nudimo uslugu 00-24h za vanredne i hitne situacije. Accusantium consequuntur eligendi optio vitae. Autem corporis, cupiditate eligendi exercitationem quas suscipit. Blanditiis est excepturi sapiente tenetur. Alias dolores inventore maiores vero?

Zakažite servis/montažu