Pređi na sadržaj stranice
Pon - Ned 09-20
00-24h u hitnim slučajevima
Garancija
Sačuvajte garanciju na klimu
066 396 396
Dostupni smo 00-24h
Zatražite online servis, montažu klime

Servis

Kako se vrši servis klima uređaja?

Šta tačno znači servisirati klima uređaj?

Uraditi servis klime znači osloboditi klimu od prljavštine, neprijatnih mirisa, proveriti njene radne sposobnosti i svakako time produžiti njen radni vek.

Naime, svaka klima ima u sebi ventilator koji vremenom na sebe navlači prljavštinu i masnoću iz prostorije u kojoj se boravi, a koja struji vazduhom, i potom po uključenju izduvava sve te mikroorganizme nazad u prostoriju, samo ovaj put dosta opasnije, jer je to vazduh prepun mikroba koji su se formirali u vlažnoj sredini pogodnoj za razvijanje bakterija.

Ukoliko je ventilator dosta zaprljan to može prouzrokovati veću potrošnju električne energije, a kasnije može i da otkaže što Vas uvodi u dodatne troškove popravki, što svakako može da se spreči radom redovnih servisa svakog proleća.

Šta spada u servis klime?

  • Provera freona manometrom
  • Provera rada kompresora i celokupnog rada klima uređaja
  • Rasklapanje i kompletno čiscenje unutrašnje jedinice (filteri, plastike, kadica, ventilator), prskanje anti-bakteriološkim sprejom, pranje spoljne jedinice po potrebi.
  • Provera nosača, creva za vodu, provera izolacije i ukoliko je moguće promeniti bez skidanja klime
  • Spoljna jedinica je napravljena da se montira spolja i da odoleva raznim vremenskim uslovima, tako da njoj prašina po kućistu i fleke ne smetaju. Ono što je bitno jeste da saće koje se nalazi na poledjini spoljne jedinice nema prljavštine koja bi ometala protok vazduha. Naravno ukoliko nije nepristupačno kućište spoljne jedinice se i fino prebriše.

Ukoliko je klima previše zaprljana majstor će Vam predložiti veliki servis što podrazumeva demontažu, detaljno čišćenje klime u servisu i ponovnu montažu Vašeg uredjaja. Efikasniji zahvat koji omogućava da Vaša klima bude “kao nova”. Međutim, ovi slučajevi se praktikuju retko i samo u slučajevima velike zaprljanosti uređaja.

Kako da moja klima traje duže?

Nemojte čekati da klima prestane da radi ili da počne da se oseća ili da curi pa tek onda da reagujete!

Majstor za klime preporučuje da jednom godišnje radite servis, pred početak sezone (april, maj) ili pred kraj sezone (septembar, oktobar). Ukoliko se vaš klima uređaj nalazi u poslovnom prostoru (restoran, bolnica, hodnik), preporučuje se češće čisćenje (servisiranje) klima uređaja.

Pre i posle čišćenja klima uređaja Prljavština na klima uređaju Prljavština na spoljnoj jedinici klima uređaja

Kontaktirajte Majstora za klime

Nudimo uslugu 00-24h za vanredne i hitne situacije. Accusantium consequuntur eligendi optio vitae. Autem corporis, cupiditate eligendi exercitationem quas suscipit. Blanditiis est excepturi sapiente tenetur. Alias dolores inventore maiores vero?

Zakažite servis/montažu